Fruen påstår at det er mange oppgaver på hjemmebane som er mer presserende enn julekalender – og hun har helt sikkert et poeng… Men; vi kan da ikke bryte tradisjonen med nedtelling til jul, og derfor blir det kalender i år også. Kalenderen presenteres på Facebook  og lukene åpner seg ved midnatt 1. – 24. desember.
 
Vi legger opp til en kavalkade av et travelt og begivenhetsrikt auksjonsår – og skal innom saker som er solgt på nettet, på olsokauksjon i Hodalen, gardsauksjoner i Røragen, Harpefoss, Kjerkgata på Røros, Flisa og flere andre steder. Vi plukker ut både “vanlige” og mer spesielle og kuriøse saker – og oppgaven din er å vurdere, gjette – eller huske! -hva den enkelte gjenstanden ble solgt for. Ikke alltid så enkelt – og ofte kommer en ikke så langt ved bare å bruke fornuften!
For at dere skal slippe å famle helt i blinde, blir det tre svaralternativer for hver gjenstand. Riktig svar blir kunngjort under neste dags “luke”. Uttrekkspremie blant alle som har svart minst én gang – og vi skal også prøve å kåre en vinner; den som har flest riktige svar totalt (svar må være avgitt på “lukedagen”!). Heng på – her er det mange spesielle og interessante objekter som vil bli presentert før julen ringes inn!